Uitnodiging wekelijkse meditaties

Hierbij nodigt de werkgroep Vacare u van harte uit voor de wekelijkse meditaties. Vacare is een platform voor meditatief leven en staat open voor iedereen die zich samen met anderen wil oefenen in meditatief leven. In Ouderkerk gebeurt dit vanuit een samenwerking tussen de Amstelkerk en de St. Urbanuskerk.

Omdat dit de eerste mailing is willen we uw aandacht vragen voor het volgende: iedereen is welkom op woensdagavond. Ook als u maar zo af en toe of zelfs maar één keer kan komen. Aan het eind van de meditaties blijven er altijd twee mensen uit de werkgroep Vacare zitten. Met hen kunt u napraten als u daar behoefte aan heeft. Zij ruimen ook de stoelen etc. op. Het is dan ook niet nodig dat u daarbij helpt. U mag de rust meenemen als u naar huis gaat.

We leven in een hectische samenleving en zoeken naar rust en balans. We leven in een tijd van de oppervlakte en uiterlijke schijn en zoeken naar diepgang en authenticiteit. We leven in een tijd van individualisme en zoeken naar spirituele verbondenheid. Meditatie kan helpen en brengt rust en heilzame onrust, verdieping en authenticiteit. Samen mediteren schept verbondenheid, met elkaar, met God, de Bron van ons leven. Als je geregeld mediteert, kom je dichter bij je ware zelf, en word je steeds meer de mens zoals God die bedoelt.

Kom eens kijken, voel je vrij om mee te doen en als het je bevalt gun jezelf dan deze luxe van meditatie.

Het programma in september 2015 is als volgt:

Woensdagavond 9 september 2015             Lectio divina
Woensdagavond 16 september 2015           Zangmeditatie
Woensdagavond 23 september 2015           Ignatiaanse meditatie met nagesprek
Woensdagavond 30 september 2015           meditatie op het Latifagebed

Plaats: Amstelkerk, Kerkstraat 11, 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel.

Tijd: 20.00-20.45 uur (inloop vanaf 19.45 uur)

Namens de werkgroep Vacare