Over deze website

Een website voor en door parochieleden

www.kerkenouderkerk.nl
De website van de Urbanus parochie is tot stand gekomen op initiatief van de Raad van Kerken. Vanaf de gezamenlijke webpagina www.kerkenouderkerk.nl kunt u surfen naar de website van de Amstelkerk of naar de website van de Urbanus parochie.

Doel van de gemeenschappelijke website
De intentie van deze gezamenlijke website is om u als lid van de kerk snel en goed te informeren over het reilen en zeilen van uw kerkgemeenschap. Daarnaast hopen wij de communicatie onderling en met de kerkorganisatie te bevorderen, om zo te komen tot een hechtere geloofsgemeenschap.
Door de exploitatie van de website heeft u nu de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen bij uw buurkerk. Bent u nooit nieuwsgierig geweest over wat er nu bij die "andere" kerk allemaal speelt? Via de websites heeft u nu de gelegenheid om van de beide kerken nieuwsberichten te lezen, het lijfblad eens door te nemen en te zien welke activiteiten op de planning staan.
Wij hopen dat het initiatief van de beide websites dan ook oecumene-bevorderend zal werken.

Mogelijkheden van de Urbanus website
Deze website biedt veel informatie via de webpagina's, die u met de bovenstaande horizontale menubalk kunt aanklikken. Naast deze informatie heeft u de mogelijkheid om met het Optie Menu aan de linkerzijde extra functies aan te klikken.

Techniek van de Urbanus website
Deze website van de Urbanus parochie is gebaseerd op Drupal PHP web portal software en content management systeem (CMS) en is voor de Urbanus website aangepast conform de GNU General Public Licence zoals gepubliceerd door de Free Software Foundation.
De PHP-programma's op de webserver in combinatie met de MySQL database maakt het mogelijk om de in de database opgeslagen webpagina's op te vragen. Door middel van webbased formuliervelden zijn aanpassingen van de webpagina's in de MySQL database gemakkelijk te maken en na publicatie direct zichtbaar voor eenieder. Door toegevoegde Java-applets is zelfs een wysiwyg-bewerking van de webpagina's mogelijk.
Het beheer kan vanaf iedere plek plaatsvinden simpelweg met de browser. Ook kunnen meerdere beheerders met vooraf ingestelde rechten bepaalde delen van de website aanpassen en/of nieuws berichten plaatsen.

Indien u vragen heeft over (de opzet van) deze website, kunt u via het contactformulier van deze website een bericht sturen.