Uitnodiging startviering

Wij nodigen U van harte uit om op zondag 7 September 2014 aanwezig te zijn tijdens de installatie-viering van Diaken Eugène Brussee. De installatie zal plaatsvinden in een bijzondere viering in onze kerk om 10.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot felicitatie en een ontspannen samenzijn in de parochie tuin. In geval van slecht weer, zullen we dit in de kerk zelf doen. Er is in de laatste periode veel gebeurd binnen de

vroegere regio, de huidige RK. Parochie Amstelland. Symbolisch is zeker deze foto die begin Mei 2014 genomen werd, we zien een ooievaar op een schoorsteen van de pastorie: Op het internet gezocht naar de passend symboliek rondom de ooievaar. De ooievaar werd bijna overal als een gelukssymbool beschouwd.  We praten deze maand over eenzaamheid bij ouderen. De ooievaar is een symbool van de trouw en dankbaarheid van kinderen aan hun ouders. Ooievaars zorgen namelijk op latere leeftijd voor hun ouders, die ze van voedsel voorzien. Daarbij draagt hij zijn vader op de rug. In de christelijke kerk werd het dier wel als een Paassymbool gezien, symbool van de opstanding. In noordelijke landen kwam de ooievaar altijd met het voorjaar terug uit zuidelijke streken. Onwillekeurig ontwikkelde zich daar uit de vreugde om de terugkeer van de ooievaar een belangrijk vruchtbaarheidssymbool. Men zag een samenhang tussen de herleving van de natuur en de komst van de ooievaar. Nu leeft de ooievaar nog voort als brenger van kleine kinderen, waar alle vruchtbaarheid uit voortkomt. De oude naam Adebaar (odebaar) kan gelukbrenger, bezitbrenger of adembrenger betekenen. Vele mooie symboliek rondom de ooievaar welke wij met vreugde en plezier verbinden aan de installatie van Diaken Brussee en zeker ook aan de installatie van Pastor Buitendijk als pastor en administrator in onze parochie. Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn voor deze viering.  Op deze manier kunnen wij gezamenlijk een blijk van oprechte dank geven.

Namens het Parochie bestuur,

Alfred Schwegler, vicevoorzitter.