Inspiratiedag 13 oktober 2018

Als vervolg op de succesvolle Inspiratiedag 2017, georganiseerd door een werkgroep van de V.P.W (belangenvereniging van pastoraal werkenden waar p.w'ers, priesters en diakens lid van zijn) wordt komend najaar weer een Inspiratiedag georganiseerd. Een dag van ontmoeting, inspiratie en bemoediging voor vrijwillgers, besturen en pastores. Een dag met boeiende sprekers en tal van inspirerend workshops. En dat onder de uitdagenede titel: Het zal mij een ZORG zijn.
Klik op "lees meer" voor meer informatie over deze dag.

“Het zal mij een ZORG zijn!”

Aan de Inspiratiedag 2018 geeft de onderstaande werkgroep een dubieuze titel mee. Het is maar hoe je het leest. Na de succesvolle Inspiratiedag 2017 ‘WAAR BLIJFT DE KERK? … HIER IS DE KERK!’ gaan we een vervolg geven. Voor ons blijft ‘Samen Kerk’ een inspirerend gebeuren. Voor deze inspiratiedag hebben we twee boeiende sprekers uitgenodigd.

• drs René Grotenhuis, voormalig directeur van Cordaid en momenteel nog verbonden aan de universiteit van Utrecht. Hij schreef het boek ‘Van macht ontdaan’ - De betekenis van het christelijk geloof voor de wereld van vandaag. Zijn inleiding gaat over dit onderwerp.
  • drs Fredi Hagedoorn-Timmermans, pastoraal werkster in de Lievevrouweparochie in Bergen op Zoom met speciale aandacht voor jongeren. Zij studeerde af op het onderwerp: ‘Hoe jongeren vorm geven aan hun geloof in het dagelijks leven’. Haar onderwerp is: ‘Onze opdracht: een zorgzame kerk te zijn en hoe ik dat doe voor tieners en jongeren en waarom ik juist dát werk belangrijk vind.’

Dan zijn er twee rondes met verschillende werkwinkels o.a. verzorgd door de beide inleiders n.a.v. hun voordracht. Om enkele andere voorbeelden te noemen: Loek Seebolt Zingen om de Geest, Leo Mesman en Matthé Bruijns Op bedevaart / Diaconaal wandelen,Rob Mascini Op weg naar de E.H.Communie, De jongerengroep Sanctus Virgilius uit Heerhugowaard Noord, enz.
Over deze inspiratiedag vindt u informatie in de folder die wij verspreiden, die u digitaal kunt opvragen bij jcj.verbruggen@quicknet.nl en kunt vinden op de website van www.vpwinfo.nl onder de knop ‘Inspiratiedag Haarlem-Amsterdam 13 oktober 2018’.

We sluiten de dag af met het samen vieren van ons geloof.

De inspiratiedag is in het mooie parochiecentrum van de Willibrorduskerk te Heiloo – Westerweg 267, enkele stappen vanaf het station.

De dag begint om 10.00 u en wordt om + 15.45 u afgesloten.
Meer informatie vindt u in de folder. Deze folder kunt u hier bekijken.

Werkgroep Inspiratiedag namens de Vereniging Pastoraal Werkenden:

Marion Bleeker, Kiki Kint, Leo Mesman, Ko Schuurmans, Nico Smit en Jan Verbruggen