Kledinginzameling 4 oktober

De traditionele inzameling van gedragen kleding voor, “MENSEN IN NOOD” wordt dit jaar gehouden op woensdag 4 oktober van 15.00-20.00 uur in het portaal van de St. Urbanuskerk. “MENSEN IN NOOD’ vraagt goede, nog draagbare kleding, schoeisel, huishoudtextiel (gordijnen,tafelkleden,lakens, handdoeken) en ook dekens. Ook afgedragen kleding is welkom want dat wordt gerecycled en weer nieuwe stoffen van gemaakt. Dit wordt verkocht en van de opbrengst worden goede doelen gesteund.

Niet bruikbaar zijn: kussens, matrassen, vloerbedekking en afgetrapte schoenen. Aanbieding van kleding etc. graag aanleveren in goede stevige plastic zakken a.u.b.

De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de tweede helft van 2017 naar een bijzonder project waarmee de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan geholpen worden. Samen met Cordaid gaat Sam’s bijna 4.000 gezinnen voorzien van een hulppakket. Zo’n pakket bevat vissermaterialen, gereedschappen en zaden, zodat de gezinnen weer zelf voor hun voedselvoorziening kunnen zorgen.

Cordaid gelooft in structurele hulp. De keuze voor hulppakketten waarmee de bevolking weer zelfvoorzienend kan worden is dan ook een logische. Op termijn profiteren meer dan 11.000 mensen van deze vorm van hulp. Sam’s Kledingactie zamelt al 50 jaar kleding in voor mensen in nood. Samen met honderden vrijwilligers wordt jaarlijks honderdduizenden kilo’s kleding ingezameld. De netto-opbrengst van de kleding wordt besteed aan hulpprojecten over de hele wereld.