Welkom op de website van de St. Urbanus parochie Ouderkerk a.d. Amstel

Uw financiële steun is hard nodig voor een nieuwe vloer in ons kerkgebouw!
Klik hier om te lezen waarom en doneer via de website www.behoudurbanusouderkerk.nl

----------------------------------------------
Contactadres: Rondehoep Oost 31, 1191 KC Ouderkerk a/d Amstel, Tel. 020-4961320 >locatie op kaart<

Nieuwsberichten:

Meditatieavonden februari 2019

Iedere woensdagavond organiseert de werkgroep Vacare meditatiesessie's die afwisselend plaatsvinden in de St. Urbanuskerk en de Amstelkerk. In februari zijn er sessie's op:

- Woensdagavond   6 februari 2019
- Woensdagavond  13 februari 2019
- Woensdagavond  20 februari 2019
- Woensdagavond  27 februari 2019

Plaats: Amstelkerk, Kerkstraat 11, 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel. Tijd: 20:00 - 20:45 uur (inloop vanaf 19.45 uur).
Het programma-overzicht vindt u hier.

Meditatieavonden januari 2019

Iedere woensdagavond organiseert de werkgroep Vacare meditatiesessie's die afwisselend plaatsvinden in de St. Urbanuskerk en de Amstelkerk. In januari zijn er sessie's op:

- Woensdagavond   9 januari 2019
- Woensdagavond  16 januari 2019
- Woensdagavond  23 januari 2019
- Woensdagavond  30 januari 2019

Het programma-overzicht vindt u hier.

VRAGENLIJST KERKGEBRUIK 2019 - 2020

In de parochie RK Amstelland hebben we te maken met een dalend aantal kerkbezoekers. Als gevolg daarvan dalen de inkomsten van de parochie ook, terwijl de kosten juist een stijgende lijn laten zien.
De instandhouding van de kerkgebouwen is daarbij veruit de grootste kostenpost en in feite is de situatie op dit moment dat de benodigde langdurige reservering voor groot onderhoud nauwelijks meer kan plaatsvinden. Dit beeld is overigens niet alleen in onze parochie zichtbaar, deze situatie ......

Ga mee op bedevaart naar Lourdes

Gaat U mee op bedevaart naar Lourdes?
Informatiebijeenkomst zondag 20 januari.

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.