Welkom op de website van de St. Urbanus parochie Ouderkerk a.d. Amstel

Contactadres: Ronde Hoep Oost 31, 1191 KC Ouderkerk a/d Amstel, Tel. 020-4961320 >locatie op kaart<

 

Nieuwsberichten:

Ga mee op bedevaart naar Lourdes

Gaat U mee op bedevaart naar Lourdes?
Informatiebijeenkomst zondag 20 januari.

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Kerst 2018: Kom op kraamvisite

In de 5 kerken van parochie RK Amstelland zijn tussen Kerstmis en Driekoningen meer dan 10 kerststallen te bewonderen. Kom op kraamvisite bij het kindje Jezus en zo kun je stempels scoren. Als je ten minste drie kerststallen hebt gezien in twee verschillende kerken, dan kun je op zondag Driekoningen (6 januari 2019) in één van de deelnemende kerken een verrassing ophalen.
Download hier uw stempelkaart en print deze uit, of haal de stempelkaart op achter in uw kerk.

Urbanus Kerstconcert 2018

Op zondag 16 december (15.30 uur) wordt het kerstconcert in de St. Urbanuskerk gegeven door de Vocal Group BANT. Op het programma staan werken van Ariel Ramírez: de Misa Criolla, Navidad Nuestra en delen uit de Misa por la Paz y la Justicia. De Vocal Group BANT staat onder leiding van Ronald Becker. De solopartijen zullen worden gezongen door Adriana Kegley.


Voor meer informatie, zie de concertpagina.

Meditatieavonden december 2018

Iedere woensdagavond organiseert de werkgroep Vacare meditatiesessie's die afwisselend plaatsvinden in de St. Urbanuskerk en de Amstelkerk. In november zijn er sessie's op:

- Woensdagavond    5 december 2018
- Woensdagavond  12 december 2018
- Woensdagavond  19 december 2018
- Woensdagavond  26 december 2018 

Plaats: Amstelkerk, Kerkstraat 11, 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel. Tijd: 20:00 - 20:45 uur (inloop vanaf 19.45 uur).
Het programma-overzicht vindt u hier.

PCI Ouderkerk & Caritas Amstelland samen

Vanaf januari 2019, als de parochie van Ouderkerk samengaat met RK Amstelland, zal ook de PCI van Ouderkerk samengaan met Caritas Amstelland. Gelukkig zullen de diaconale activiteiten en acties vanuit Ouderkerk onverminderd doorgaan. Die zullen worden uitgevoerd door een te vormen werkgroep. Vanaf januari 2019 willen we starten met een Caritas werkgroep in Ouderkerk. Hiervoor zijn nieuwe leden zeer welkom.
Lees in dit overzicht wat u kunt betekenen als vrijwilliger voor onze gemeenschap.

Pagina's