November – maand van gedenken

Voordat de feestelijke decembermaand aanbreekt is er in de kerk een periode met specifiek ruimte voor het gedenken van hen die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. In de kerken van Ouderkerk zijn er in de maand november diverse activiteiten en diensten met dit thema, en ook als u niet (regelmatig) naar een kerk gaat, bent u van harte welkom om bij ons aan te sluiten.

2 november – Allerzielen

12.00-16.00 u  Openstelling van de Amstelkerk.

U bent welkom om een kaarsje aan te steken, de stilte te ervaren of juist samen met iemand het gemis te delen. Vanaf 15.30 u is er gewijde koormuziek.

19.00 u – Lichtjesvaart bij de Amstelkerk.

We laten kleine papieren bootjes met daarin een lichtje varen op de Amstel, bij de Kerkbrug. Vanaf 18.30 u kunt u bij de Amstelkerk terecht om een bootje uit te kiezen en te voorzien van een, voor u dierbare naam.

19.30 uur – viering in de St. Urbanuskerk van Allerzielen.

waarbij de overledenen van afgelopen jaar en al onze dierbare overledenen worden herdacht.

Hun namen worden hardop uitgesproken en voor elke overledene wordt een kaars aangestoken en een witte roos gepresenteerd. Er is voor iedereen de mogelijkheid om een kaarsje op te steken tijdens deze viering.

20.30 uur – zegening van de graven.

De graven op de begraafplaats achter de kerk worden gezegend. De begraafplaats is verlichten voor iedereen toegankelijk.

17 november 17.00 u – Muzikale gedachtenisvesper in de Amstelkerk

In deze vesper staat de muziek centraal. Het requiem (gezongen uitvaartmis) ‘Die Musikalische Exequien’ van Heinrich Schütz (1585-1672) zal integraal worden uitgevoerd. Met medewerking van het Sonnenberg-kleinkoor, Eric Jan Joosse, orgel en Mieke van Loon, cello. Ds. Benedikte L. Bos is de voorganger.

24 november 10.00 u – Gedachtenisdienst in de Amstelkerk

Op deze zondag gedenken we onze dierbaren die in het afgelopen jaar in ons midden zijn gestorven. We noemen de namen, we steken voor ieder een kaars aan en we dragen hen op aan Gods eeuwige barmhartigheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten