Jongerendagen

De Katholieke Jongerendag (KJD) 2015!

De Katholieke Jongerendag (KJD) is een jaarlijkse ontmoetingsdag voor tieners en jongeren in de leeftijd van 12 t/m 30 jaar. Een dag waarop je andere tieners en jongeren ontmoet en waarop je je kunt verdiepen in het geloof. Het nieuwe KJD Festival 2015 vindt plaats in het weekend van 6 en 7 juni 2015 op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Later volgt er meer informatie over dit spetterende festival op de website: www.jongkatholiek.nl

Wereldjongerendagen

In 2016 zullen de Wereldjongerendagen plaatsvinden in Krakau (Polen)

Het thema zal dan zijn: Maak ons tot getuigen van uw barmhartigheid

Wat zijn Wereldjongerendagen?

Wereldjongerendagen' is de Nederlandse naam voor een door het Vaticaan georganiseerd jongerenevenement. Om de twee of drie jaar komen op uitnodiging van de paus honderdduizenden jongeren uit heel de wereld samen voor een meerdaags programma met muziek, catechese, vieringen, gebed, dans en festival. Doel van het evenement is het versterken van het geloof, het stimuleren van het missionaire élan van de Kerk en jongeren ervan bewustmaken dat de Rooms-Katholieke Kerk een wereldwijde gemeenschap is.

TERUGBLIK OP DE WERELDJONGERENDAGEN RIO 2013

10 september

Op 13 juli 2013 gingen we met 300 Nederlandse deelnemers op weg naar Rio de Janeiro voor de WJD 2013. Op weg naar heel veel mooie WJD-ervaringen! Voor deze editie van de Wereldjongerendagen werd de speciale WJD Rio-website gemaakt waarop alles van A tot Z te volgen was. Op deze website kun je gelukkig nog steeds terecht om terug te blikken op alle mooie momenten van de Wereldjongerendagen 2013!

Verslag van de Wereldjongerendagen in 2011

Een verslag van twee jongeren uit de regio Amstelland over hun ervaringen in Madrid kunt u digitaal lezen in het regionaal magazine van september 2011. Dit blad is te vinden op de website: www.rkamstelland.nl onder het kopje: Regimagazine Katholiek Amstelland op pagina 12 en 13.