Koor Elckerlyc

Liturgisch beleid: sinds enkele jaren is er een korenplan.

De zondagen worden verdeeld over de diverse koren: het Caeciliakoor, koor Elckerlyc en kinderkoor 't Kwetternest en op één zondag per maand is er samenzang.
In het parochieblad kunt u vinden op welke data welk koor zal zinge.
In maanden met een 5e zondag is er een eventuele mogelijkheid voor een gastkoor om de Eucharistie op te luisteren.

Koor "Elckerlyc"

Een korte beschrijving

Elckerlyc werd opgericht in juni 1970, onder de naam "Jongerengroep Elckerlyc". Het koor werd opgericht als het Rooms-katholiek parochieel jongerenkoor van de Urbanus parochie en is nog steeds springlevend. Het enthousiasme beperkte zich niet alleen tot jongeren waardoor werd besloten om geen leeftijdsgrens meer aan te houden. Inmiddels telt Elckerlyc zo'n 35 leden in de leeftijden vari?rend van 13 tot 68 jaar.

Koor Elckerlyc wordt muzikaal ondersteund door een pianist, Edwin Saen en dirigent Laurens de Boer. Koor Elckerlyc repeteert in de maanden september tot en met juni iedere dinsdagavond in het Elckerlyc-gebouw van 19:45 uur tot ongeveer 21:30 uur.

Koor Elckerlyc heeft ook een eigen website waar u terecht kunt voor meer informatie.

Dit zegt Laurens de Boer over zingen.............

Ik zit al een tijdje te broeden op een manier om uit te leggen waarom zingen zo fijn is.

Dat blijkt heel moeilijk te zijn! Het is natuurlijk gezond omdat je heerlijk doorademt met je hele lichaam. Het brengt je dichterbij jezelf doordat je als je zingt een stuk controle loslaat. Het geeft je de mogelijkheid even met iets heel anders bezig te zijn. Het is gewoon mooi om met mooie klank bezig te zijn. enz. enz. enz..
Maar hoe zeg ik het nou zo dat iedereen meteen begrijpt hoe prettig het is!!

Niet zingen is een beetje te vergelijken met niet bewegen. Als je nooit beweegt, dan merk je niet meer wat je mist. Maar stel je eens voor dat die persoon die al jaren ?s avonds alleen maar TV kijkt uit zijn stoel komt, naar buiten gaat, doorademt en beweegt: wat een weldadig idee! Zo is het naar mijn inzicht ook met zingen, het is een levensbehoefte, een manier om in balans te blijven.

Sinds december vorig jaar heb ik, naast het Caeciliakoor dat ik al sinds 2004 met veel plezier leid, ook 't Kwetternest onder mijn hoede. We zijn elke week heerlijk bezig met ritmes klappen en stampen, zingen, zelf(!) liedjes maken, muziekspelletjes doen enz. Het is heel leuk en gezellig en: we worden steeds beter!

-Vanaf augustus 2008 begon ik ook met Elckerlyc. En we hebben alvast allerlei liedjes uitgekozen en plannen gemaakt om er een goeie tijd van te maken. Zo heb ik in de afgelopen weken o.a. arrangementen gemaakt van Annies Song' van John Denver en Jesus van The Velvet Underground. U zult vast wel merken dat we er flink tegenaan. Ik heb er zin in!
Dit alles betekent dat ik met alle drie de koren hard aan het werk mag de komende tijd, wat ik een voorrecht vind. Eens per maand zal koor Elckerlyc de viering ondersteuen en opluisteren met hun zang.

Alle koren kunnen stemmen erbij gebruiken, leden dus, of je nu sopraan, alt, tenor of bas bent. En weet je niet over welke stem je beschikt dan kan dit zeer deskundig beoordeeld worden door dirigent/pianist Laurens de Boer.

- Het koor Elckerlyc repeteert iedere dinsdagavond o.l.v. Laurens de Boer in hun eigen gebouw aan de schoolweg en wel van 20.00 tot 22.00 uur. Daarna natuurlijk gelegenheid om met elkaar na te praten onder een drankje. Kom eens vrijblijvend kijken en meezingen en de sfeer proeven/ Weet u welkom. U kunt ook contact opnemen met de secretaresse van dit koor, mevrouw Lida Backer, tel: 020-4965913

Laurens de Boer

Website: www.Koor-Elckerlyc.nl