Tentoonstelling Maarten LUTHER op 23 jan.

Als afsluiting van de catecheseserie Maarten Luther nodigen wij U uit deel te nemen aan een bezoek aan de tentoonstelling over Luther in het Catharijne Convent in Utrecht op Dinsdag 23 Januari.
We beginnen de dag om 10.00 uur met een bijeenkomst in de ontmoetingsruimte van de Titus Brandsmakerk om te luisteren naar een samenvatting van de hoofdpunten van Luthers boodschap en de redenen dat het Lutheranisme in Nederland weinig voet aan de grond gekregen heeft.
Om 11:00 uur begeven we ons vanaf halte ‘Onderuit’ naar station Zuid.
In Utrecht begeven we ons naar het Catharijne Convent met een korte tussenstop in de Domkerk.
Vanaf 13:00 uur is er lunchgelegenheid. Er zijn drie mogelijkheden:

• U kunt deelnemen aan een uitstekende voor ons klaargemaakte lunch in het museum. Kosten: €12,50.
  • U kunt op eigen gelegenheid iets eten in het restaurant van het museum
  • U kunt ergens in Utrecht iets eten.

Tussen 14:00 en 15:15 uur bezoeken wij dan samen met een delegatie van de Kruiskerk de tentoonstelling. Daarvoor zijn twee mogelijkheden:

• U kunt meedoen met een rondleiding, afhankelijk van het aantal deelnemers kost dat een paar euro. Er zijn goede inleiders.
  • U kunt dat op eigen gelegenheid doen.

We lopen terug naar het station via de Minderbroeders waar we een kort  bezoek brengen aan de prachtige neogothische Willibrordkerk. Als we om 16.45 uur terug zijn op het station Utrecht Centraal staan we om 17.33 weer op Station Zuid.
Reiskosten voltarief Euro 6,90 enkele reis en toegang museum voor boven 65: Euro 12,50 (voltarief 14,-). Museumjaarkaart geldig. Adres Catharijne Convent: Lange Nieuwstraat 38, 030-231 38 35.
U kunt zich opgeven bij Dick Koersvelt, 06-15492041, dick.koersvelt@casema.nl of Arthur Onderstal, 020-6453080, a.onderstal@planet.nl
Voor deelname aan de lunch en/of de rondleiding opgave bij Renger Prent, voor 17 januari rengerprent@gmail.com, Tel. 6439418.Denk aan OV pas en Pinpas.

P.S. Bij de inleiding van Renger zijn uiteraard ook mensen welkom die niet meegaan naar Utrecht.