Welkom op de website van de St. Urbanus Parochie Ouder-Amstel

Contactadres: Ronde Hoep Oost 31, 1191 KC Ouderkerk a/d Amstel, Tel. 020-4961320 >locatie op kaart<

Bedevaart Heiloo 20 september 2018

Op 20 september 2018 vindt de jaarlijkse Bedevaart naar Heilo plaats.
Op deze bijzondere plaats ter ere van Maria is het inspirerend om elkaar te ontmoeten, plannen te maken en te verdiepen. Er kan tijdens zo'n pelgrimstocht veel gebeuren tussen God en mens als tussen mensen onderling.
Klik hier voor de uitnodiging en de mogelijkheid om u aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 9 september.

Midzomerconcert 24 juni 2018

Op  zondag 24 juni aanstaande om 16:00 uur vindt het Midzomerconcert plaats op het plein achter de St. Urbanuskerk. Het Salonorkest “Haagse Kringen” onder leiding van pianist Peter Lefeber en de accordeonisten van “Dos Locos” luisteren het concert muzikaal op. Sopraan Susanne Brusse-van de Vosse en alt-mezoo Ingeborg Bröcheler en bariton Sven Weytens verzorgen de zang tijdens dit concert. Muzikale begeleiding is er door Sophie Zaaijer op viool, Tineke Molenaar op cello en Theo Hatama op contrabas. De toegang is vrij en na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Klik hier voor de uitnodiging.

Zondagmiddagconcert 3 juni 2018

Op de Amstellanddag, zondag 3 juni, wordt er ’s middags van 15:30 tot 16:30 in de St. Urbanuskerk een concert gegeven met operamuziek. Máté Fülep (bariton) en Susanne Brussee (sopraan) zingen duetten uit opera’s van W.A. Mozart, G. Donizetti, G. Verdi, G. Rossini, G. Puccini, Fr. Lehár en Z. Kodály. Zij worden daarbij op de piano begeleid door Peter van de Kamp. Gijs Boelen zal op het Vollebregtorgel transcripties van gedeeltes uit opera’s van J.B. van Bree, G. Rossini en Fr. von Suppé ten gehore brengen.

Nederlandse Dagen in Israël

Iedere zondag horen we in de viering in de kerk verhalen uit de Bijbel. Ze spelen zich in en om het Heilig Land af. Het is de ervaring van iedere pelgrim naar Israël dat deze verhalen meer gaan betekenen, meer kleur krijgen na een bezoek aan al die plaatsen waar deze verhalen zich afspelen. Treedt daarom samen met ons in de voetsporen van Jezus… We bezoeken onder andere locaties rond het Meer van Galilea, waar Jezus predikte en wonderen verrichtte, en de plaats bij de rivier de Jordaan, waar Jezus is gedoopt. Lees er hier alles over....

Week van de Begraafplaats

Tijdens de Week van de Begraafplaats 26 mei t/m 3 juni organiseert R.-K. Begraafplaats Buitenveldert twee bijzondere evenementen in de kapel van de begraafplaats. Tijdens de week stellen begraafplaatsen door heel Nederland hun deuren open voor publiek: er worden verschillende rondleidingen, lezingen en voorstellingen georganiseerd gerelateerd aan het thema ‘Tussen Kunst en Kist’.

Urbanus Lunchtijd concert 20 april

Op vrijdag 20 april 2018, 12.30-13.00 uur is er weer een lunchtijdconcert in de St. Urbanuskerk, Achterdijk 1, 1191 JG Ouderkerk aan de Amstel.
Met muziek van onder andere Astor Piazzolla, Heitor Villa-Lobos en Máximo Pujol neemt het Duo Carinho u mee naar Zuid-Amerika.
Uitvoerenden zijn Noortje Vredeveld (gitaar) en Gerlieke Aartsen (hobo).
Klik hier om de uitnodiging en het gehele programma te bekijken (pdf-document).
Of ga direct naar de concertpagina.