Welkom op de website van de St. Urbanus Parochie Ouder-Amstel

In 2017 bestaat de St.Urbanuskerk 150 jaar

Het jaar 2017 staat dan ook in het teken van feestelijkheden
Klik hier voor het programma

Urbanus Lunchtijdconcert 16 maart

Op vrijdag 16 maart 2018, 12.30-13.00 uur is het eerstvolgende lunchtijdconcert in de St. Urbanuskerk.
Eric Jan Joosse (Vollebregtorgel en kistorgel) en Saartje Schrage (blokfluit en viola da gamba) brengen een programma ten gehore getiteld “Italië aan de Amstel”. Zij spelen werken van Italiaanse componisten uit de 16e, 17e en 18e eeuw: Girolamo  Frescobaldi, Domenico Zipoli, Giovanni Paolo Cima en Francesco Mancini.
Voor meer informatie:zie de concertpagina.

Tentoonstelling Maarten LUTHER op 23 jan.

Als afsluiting van de catecheseserie Maarten Luther nodigen wij U uit deel te nemen aan een bezoek aan de tentoonstelling over Luther in het Catharijne Convent in Utrecht op Dinsdag 23 Januari. We beginnen de dag om 10.00 uur met een bijeenkomst in de ontmoetingsruimte van de Titus Brandsmakerk om te luisteren naar een samenvatting van de hoofdpunten van Luthers boodschap en de redenen dat het Lutheranisme in Nederland weinig voet aan de grond gekregen heeft. Om 11:00 uur begeven we ons vanaf halte ‘Onderuit’ naar

Schrijver Craig Harline in Ouderkerk

U bent van harte uitgenodigd voor de lezing van Prof. Harline op donderdag 19 oktober 2017 om 19:00 uur. Dan komt de schrijver Craig Harline uit de U.S.A. naar Ouderkerk aan de Amstel in gebouw Amstelstroom -naast de Amstelkerk- om een toelichting te geven op zijn interessante boek ‘Jacob’s vlucht’. Hij beschrijft o.a. daarin de situatie in Ouderkerk a/d Amstel ten tijde van de reformatie.
Hier leest u meer informatie over de schrijver en zijn bezoek aan Nederland.

20 okt. Urbanus Lunchtijdconcert

Op vrijdag 20 oktober om 12:30 uur zal het Lunchtijd Concert in de St. Urbanuskerk te Ouderkerk aan de Amstel worden gegeven door Jeanine Caland (viool) en Peter van de Kamp (piano). Zij brengen werken van Ludwig von Beethoven ten Ton de Leeuw en gehore.
De toegang is gratis en na afloop van het concert wordt een collecte gehouden om de onkosten te dekken. Na afloop wordt er koffie en thee geserveerd.
Voor meer informatie: zie de concertpagina

Kerststallenmarkt Kevelaer

Het is misschien wat vroeg, maar op zaterdag 9 december kunt u de kerststallen- en adventsmarkt in Kevelaer (Duitsland) bezoeken. Kevelaer is al 375 jaar het heiligdom van Onze Lieve Vrouw de Troosteres van de Bedroefden. Ga mee, want het belooft een mooie dag te worden voor Kevelaerfans én voor liefhebbers van kerstgroepjes. Hier leest u er meer over.