Welkom op de website van de St. Urbanus Parochie Ouder-Amstel

In 2017 bestaat de St.Urbanuskerk 150 jaar

Het jaar 2017 staat dan ook in het teken van feestelijkheden
Klik hier voor het programma

Schrijver Craig Harline in Ouderkerk

U bent van harte uitgenodigd voor de lezing van Prof. Harline op donderdag 19 oktober 2017 om 19:00 uur. Dan komt de schrijver Craig Harline uit de U.S.A. naar Ouderkerk aan de Amstel in gebouw Amstelstroom -naast de Amstelkerk- om een toelichting te geven op zijn interessante boek ‘Jacob’s vlucht’. Hij beschrijft o.a. daarin de situatie in Ouderkerk a/d Amstel ten tijde van de reformatie.
Hier leest u meer informatie over de schrijver en zijn bezoek aan Nederland.

20 okt. Urbanus Lunchtijdconcert

Op vrijdag 20 oktober om 12:30 uur zal het Lunchtijd Concert in de St. Urbanuskerk te Ouderkerk aan de Amstel worden gegeven door Jeanine Caland (viool) en Peter van de Kamp (piano). Zij brengen werken van Ludwig von Beethoven ten Ton de Leeuw en gehore.
De toegang is gratis en na afloop van het concert wordt een collecte gehouden om de onkosten te dekken. Na afloop wordt er koffie en thee geserveerd.
Voor meer informatie: zie de concertpagina

Kerststallenmarkt Kevelaer

Het is misschien wat vroeg, maar op zaterdag 9 december kunt u de kerststallen- en adventsmarkt in Kevelaer (Duitsland) bezoeken. Kevelaer is al 375 jaar het heiligdom van Onze Lieve Vrouw de Troosteres van de Bedroefden. Ga mee, want het belooft een mooie dag te worden voor Kevelaerfans én voor liefhebbers van kerstgroepjes. Hier leest u er meer over.

Wijnproeverij Urbanuskerk op 14 oktober

St Urbanus is de patroonheilige van de wijn-bouwers. Reden om in het kader van het 150 jarig bestaan van de St Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel een wijnproeverij te organiseren. De wijnproeverij staat onder de deskundige leiding van Paul Zekveld van Zekvinos (http://www.zekvinos.nl).
De wijnproeverij is kosteloos en vrijblijvend. Per verkochte fles zal €1 ten goede komen aan het restauratiefonds van de St Urbanus. De opbrengst worden besteed aan het herstel van de gewelven van de St. Urbanus. De wijnproeverij is een inloop-proeverij van 16.00 -  18.00 uur in de Urbanuskerk.

Kledinginzameling 4 oktober

De traditionele inzameling van gedragen kleding voor, “MENSEN IN NOOD” wordt dit jaar gehouden op woensdag 4 oktober van 15.00-20.00 uur in het portaal van de St. Urbanuskerk. “MENSEN IN NOOD’ vraagt goede, nog draagbare kleding, schoeisel, huishoudtextiel (gordijnen, tafelkleden, lakens, handdoeken) en ook dekens. Ook afgedragen kleding is welkom want dat wordt gerecycled en weer nieuwe stoffen van gemaakt. Dit wordt verkocht en van de opbrengst worden goede doelen gesteund.
Lees hier meer informatie over de kledinginzameling.

Uitreiking Parochiepenningen

Op 9 september ontving Gijs Bosma voor zijn jaren lange inzet voor de kerk de parochiepenning uit handen van pastor Brussee. Tijdens de startviering op 10 september ontvingen ook Hans en Willy Out deze onderscheiding voor al het werk dat zij al zoveel jaar doen. Lees hier de toespraken van pastor Brussee met daarbij enkele foto’s.